Ventetiden var endelig over når årets seriestart gikk av stabelen på Moan stadion mot Levanger sitt andrelag.
Det skulle bli en jevnspilt batalje der effektiviteten hos hjemmelaget sørget for at vi måtte dra hjem uten poeng.

Da årets første IFK-kamp skulle spilles sto Levanger 2 på motsatt banehalvdel. Kampen startet jevnt, og kampens første sjanse kom ved et frispark fra 25 meter. Frisparket har ikke Aalberg noe problem med å sende ut til corner. IFK med noen fine kombinasjoner midtveis i omgangen, men skuddene har ikke samme kvalitet som forarbeidet. Kampen fortsetter med mye spill på midtbanen men lite sjanser, noe som fører til 0-0 til pause.
Når lagene kommer på banen til 2.omgang fortsatte kampen med forholdsvis lite sjanser, før en LFK-spiller plutselig får løpe gjennom hele IFK-forsvaret uten at noen presser oppi. Levangerspilleren ender opp alene med keeper Aalberg har han ingen problemer med å sette inn 1-0. Levanger tar over litt av banespillet og IFK klarer ikke å skape stort med sjanser, men henger godt med i banespillet i store perioder av kampen. Etter et IFK-angrep kjører Levanger2 ei kontring, som ender med at IFK prøver å sette ei offsidelinje veldig høyt. Det fungerte ikke særlig bra, og Levanger2 ender nok en gang opp alene med keeper Aalberg. LFK2 har heller ikke denne gang problemer med å sette inn 2-0.
Etter 2-0målet gjør IFK et hederlig forsøk på å få med seg poeng fra kampen, bommer på et par mediumstore sjanser og ballen vil ikke inn mellom stengene. Dermed ender kampen med 0 poeng, men mye positivt å ta med oss videre, dette er en OK start mot et godt Levanger2.
Gir ut poeng til 3 IFK-spillere ut i fra deres prestasjoner, der 3 poeng er maksimal sum.
1 poeng: Jonas Holberg, legger inn en enorm mengde meter i løpet av kampen og kriger heroisk. Viktig brikke som gjør at vi holder oss med i kampen.
2 poeng: Rune Sotberg, gjør manns jobb i debuten, kriger og vinner mange dueller. Rydder opp i mange av Levangers forsøk på bakromspasninger, og imponerer i seriedebuten sin.
3 poeng: Gjøran Fjellhaug, den kortvokste høyrebacken gjør en så og si feilfri kamp i seriedebuten sin. Imponerer stort både defensivt og offensivt, lar ikke Levangers venstre side komme til mange sjanser og er trygg med ball offensivt. I skribentens øyne en perfekt kamp for høyrebacken.