Topper futsalserien etter én av fire runder.

Søndag ble vinterens futsalserie sparket i gang i Steinkjerhallen, med den første av i alt fire runder i den regionale 2.-divisjonsavdelingen for Nord-Trøndelag.

Innherred stilte med tretten spillere, som alle fikk tilnærmet like mye spilletid. Flere av dem helt ferske i futsalsammenheng, uten at det vistes på parketten.

Spillerne: Frank Tommy Noem, Markus Aalberg – Stian Schjefte, Kristoffer Lindseth, Eirik Malm, Chris Horn, Mads Borgan, Per Victor Fuglår, Simen Kirkreit, Jonas A. Holberg, Kim Jørgen Vang, Thomas Sletvold, Tommy Gulstad.

VI åpnet mot Beitstad, og tok en komfortabel 6-0-seier. Simen Kirkreit, Holberg, Mads Borgan (2), Chris Horn og Tommy Gulstad målscorere.

Etter bare tjue minutters pause skulle vi ut mot Namsos, et lag bestående av stort sett juniorspillere. Med god løpskapasitet og flere gode futsalspillere, ga namdalingene oss god fight i det som ble en rysare av en kamp.

Vi visste hva som ventet, men klarte ikke å gjøre som vi ble enige om. Resultatet ble en hel rekke svært unødvendige baklengsmål.

Namsos gikk tidlig opp i ledelsen, før Borgan utlignet like etter. Halvveis i første omgang satte de inn 2-1, før Horn utlignet. Slik fortsatte det inn mot pause, hvor det sto 5-4 til Namsos. Thomas Sletvold og Kim Jørgen Vang scoret for IFK.

I pausen ble enige om å stramme opp, og det gikk over en halv omgang før neste mål kom. Det kom imidlertid feil vei, og Namsos ledet 6-4. Sletvold, en av leiesoldatene fra Steinkjer, fortsatte å finne målet, og sørget for redusering til 5-6 og 6-7. Namsos gikk opp i 8-6-ledelse like før slutt, og det så meget mørkt ut. En sterk sluttspurt sørget for to raske IFK-mål – ved Eirik Malm og Simen Kirkreit – og balanse i regnskapet bare åtte sekunder før slutt. Men dramaet var ikke over. Med to sekunder igjen å spille fikk Namsos timeterstraffe – og Sletvold sitt andre gule kort i kampen. Namsos bommet på straffen og kampen ebbet ut med 8-8 og ett poeng til hvert av lagene.

Etter en god totimers pause var vi klar for å bryne oss på Flatanger, laget som trolig har mest futsalerfaring i serien. Vi var enige om å faktisk gjøre det vi ble enige om å gjøre mot Namsos, og til tross for et baklengsmål etter et par minutter, var denne kampen mange hakk bedre enn de to første fra vår side. Vang utlignet med dagens scoring, en knallhard volley i krysset, halvveis i omgangen. Samme Vang sørget for 2-1, som også sto seg til pause. Stian Schjefte økte til 3-1 i andre, før Flatanger reduserte halvveis ut i andre omgang. Per Victor Fuglår, ny fra Beitstad, dunket inn både 4-2 og 5-2, og Innherred står dermed med sju poeng og serieledelse etter den første av fire kamphelger.

Namsos og Flatanger står begge med fire poeng, mens Beitstad, som spilte jevnt mot både Namsos og Flatanger, står med ett.